Uudised      Logod      Siseveeb      Kontakt      

Pärimus toidukultuuris (Ülle Jukk)

Toidupärand on väga isiklik, kandes edasi enda kogemusi ja maitseid. Kohalikku toitu võib võrrelda isegi söödava identiteediga. Samas on toidupärand vastuoluline, sest ühest küljest kaitseme vanaemadeaegseid toite ja toidutraditsioone, samas aga kui tihti me teeme kodus kaerakilet või verivorsti? Ometi põhineb vaimne kultuuripärand kogemuse ja teadmise jätkumisel. Kunagi harjumuspärasest toidust kipub saama pärimustoit, mille valmistamist tuleb taas õppida. Kas see on Eesti toidu uus tulemine? Otsime vastuseid järgmistele küsimustele: - kuidas saame oma toidukultuuri elavana hoida? - kuidas sobitub näiteks sajanditagune toit tänapäevasesse menüüsse? - kui autentne on taas ellu äratatud pärimustoit? - kas mina saan olla toidupärimuse kandja? Ülle Jukk Ülle Jukk on kunstiajaloolane ja pikka aega töötanud Muinsuskaitseametis kunstimälestiste valdkonnas. Huvist toidutegemise, toiduajaloo ja toidupärandi vastu kasvas välja tema uus töö. Juba mõnda aega tegeleb Ülle Jukk Jõgeva Koostöökojas kohaliku toidu tutvustamise ning ettevõtjate koostöö edendamisega. Lisaks koostab ta ajakirja Tiiu köögilehekülgi, vabal ajal peab isiklikku toidublogi. Ülle Jukk on viinud läbi erinevaid õpitubasid ja pidanud loenguid traditsiooniliste ning ajalooliste toitude teemadel, eriti südamelähedane on talle Peipsimaa toidupärand. 2017. aastal koostas ta Peipsimaa toiduteemalise kalendri tekstid ja retseptid.

Pärimus toidukultuuris (Ülle Jukk)

Rahvakultuuri Keskuses (J. Vilmsi 55), 12. oktoobril kl 17 - 19.30

 

Toidupärand on väga isiklik, kandes edasi enda kogemusi ja maitseid. Kohalikku toitu võib võrrelda isegi söödava identiteediga. Samas on toidupärand vastuoluline, sest ühest küljest kaitseme vanaemadeaegseid toite ja toidutraditsioone, samas aga kui tihti me teeme kodus kaerakilet või verivorsti? Ometi põhineb vaimne kultuuripärand kogemuse ja teadmise jätkumisel. Kunagi harjumuspärasest toidust kipub saama pärimustoit, mille valmistamist tuleb taas õppida. Kas see on Eesti toidu uus tulemine?

 

Otsime vastuseid järgmistele küsimustele:

- kuidas saame oma toidukultuuri elavana hoida?
- kuidas sobitub näiteks sajanditagune toit tänapäevasesse menüüsse?

- kui autentne on taas ellu äratatud pärimustoit?

- kas mina saan olla toidupärimuse kandja?

Pärimus toidukultuuris (Ülle Jukk)
Ülle Jukk

Ülle Jukk on kunstiajaloolane ja pikka aega töötanud Muinsuskaitseametis kunstimälestiste valdkonnas. Huvist toidutegemise, toiduajaloo ja toidupärandi vastu kasvas välja tema uus töö. Juba mõnda aega tegeleb Ülle Jukk Jõgeva Koostöökojas kohaliku toidu tutvustamise ning ettevõtjate koostöö edendamisega. Lisaks koostab ta ajakirja Tiiu köögilehekülgi, vabal ajal peab isiklikku toidublogi. Ülle Jukk on viinud läbi erinevaid õpitubasid ja pidanud loenguid traditsiooniliste ning ajalooliste toitude teemadel, eriti südamelähedane on talle Peipsimaa toidupärand. 2017. aastal koostas ta Peipsimaa toiduteemalise kalendri tekstid ja retseptid.

 

 

 

 

Viimati uuendatud 30. nov. 2017
Pärimus toidukultuuris (Ülle Jukk)
Detsember 2017
ETKNRLP
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Tutvustus
Arendus- ja koolitusosakond Toetusprogrammide osakond Rahvakultuuri osakond
Vaimse kultuuripärandi osakond Dokumendiregister

Programmid
Toetusprogrammid
Taotlemise ABC
Aruandluse ABC
Toetuste jagamise üldpõhimõtted
Rahvakultuuri Keskuse logod

Koolitused
Vaimne kultuuripärand Kultuurikorraldus ja kultuuripoliitika Psühholoogia Jutukool Käsitöö
Koori- ja pillimuusika Rahvatants Näitekunst Muuseum Toidukultuur

Kontaktid
Rahvakultuuri Keskus  
Aadress: J.Vilmsi 55, Tallinn 10147
Kontakttelefon: +372 600 9291
E-post:


Kodulehe tegemine aara.ee

Toidupärand on väga isiklik, kandes edasi enda kogemusi ja maitseid. Kohalikku toitu võib võrrelda isegi söödava identiteediga. Samas on toidupärand vastuoluline, sest ühest küljest kaitseme vanaemadeaegseid toite ja toidutraditsioone, samas aga kui tihti me teeme kodus kaerakilet või verivorsti? Ometi põhineb vaimne kultuuripärand kogemuse ja teadmise jätkumisel. Kunagi harjumuspärasest toidust kipub saama pärimustoit, mille valmistamist tuleb taas õppida. Kas see on Eesti toidu uus tulemine? Otsime vastuseid järgmistele küsimustele: - kuidas saame oma toidukultuuri elavana hoida? - kuidas sobitub näiteks sajanditagune toit tänapäevasesse menüüsse? - kui autentne on taas ellu äratatud pärimustoit? - kas mina saan olla toidupärimuse kandja? Ülle Jukk Ülle Jukk on kunstiajaloolane ja pikka aega töötanud Muinsuskaitseametis kunstimälestiste valdkonnas. Huvist toidutegemise, toiduajaloo ja toidupärandi vastu kasvas välja tema uus töö. Juba mõnda aega tegeleb Ülle Jukk Jõgeva Koostöökojas kohaliku toidu tutvustamise ning ettevõtjate koostöö edendamisega. Lisaks koostab ta ajakirja Tiiu köögilehekülgi, vabal ajal peab isiklikku toidublogi. Ülle Jukk on viinud läbi erinevaid õpitubasid ja pidanud loenguid traditsiooniliste ning ajalooliste toitude teemadel, eriti südamelähedane on talle Peipsimaa toidupärand. 2017. aastal koostas ta Peipsimaa toiduteemalise kalendri tekstid ja retseptid.

Rahvakultuuri Keskuses (J. Vilmsi 55), 12. oktoobril kl 17 - 19. 30 Pärimus toidukultuuris (Ülle Jukk)

Rahvakultuuri Keskus  | J.Vilmsi 55, Tallinn 10147 | Tel +372 600 9291 |