Uudised      Logod      Siseveeb      Kontakt      

Toidukultuuri koolitus

Toit on osa kultuurist. See, mida me sööme, milliseid maitseid me eelistame, kuidas me toitu valmistame ja ka see, kellega me sööme on kõik osa toidukultuurist, mida me sageli igapäevaselt endale ei teadvusta. Sellel koolitusel pöörame tähelepanu toidukultuuri erinevatele aspektidele, toidust mõtlemise, selle uurimise, vahendamise ja turustamise võimalustele. Tutvume taluaianduse ajalooga ja valmistame seto pärandtoitu. Otsime vastuseid järgmistele küsimustele: - Miks on vaja toidukultuuri uurida ja jäädvustada? - Kuidas mõned toiduretseptid ajast aega rännates samaks jäävad, teised aga muutuvad? - Kuidas lavastada meeldejäävat söömaaega? - Kuidas tõlgendada toidupärandit ja kombineerida traditsiooni uuendustega? - Millist rolli mängib toit pärandturismis? - Milliseid lugusid räägivad meile perekonna toidupärandist vanad esemed ja fotod? Sihtgrupp : kohaliku elu edendajad kultuuri- ja haridustöötajad toitlustusettevõtjad toitlustusasutuste töötajad turismikorraldajad toitumisnõustajad terviseedendajad toidublogijad kodu-uurijad Toimumisaeg ja -koht : 8. juuni (11. 00 – 18. 00) – Rahvakultuuri Keskus (J. Vilmsi 55, Tallinn) 9. juuni (10. 00 – 16. 15) – Eesti Vabaõhumuuseum (Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn) Koostööpartnerid: Tartu Ülikool SA Eesti Vabaõhumuuseum Koolitajad: Ester Bardone (Tartu Ülikooli etnoloogia lektor) Ülle Jukk (toidukirjutaja ja blogi „ Tiramisust ja Fata Morganast “ autor, Jõg

Toidukultuuri koolitus

8.-9. juunil 2016. a Tallinnas

Toidukultuuri koolitus

Toit on osa kultuurist. See, mida me sööme, milliseid maitseid me eelistame, kuidas me toitu valmistame ja ka see, kellega me sööme on kõik osa toidukultuurist, mida me sageli igapäevaselt endale ei teadvusta.

 

Sellel koolitusel pöörame tähelepanu toidukultuuri erinevatele aspektidele, toidust mõtlemise, selle uurimise, vahendamise ja turustamise võimalustele. Tutvume taluaianduse ajalooga ja valmistame seto pärandtoitu.

 

Otsime vastuseid järgmistele küsimustele:

-  Miks on vaja toidukultuuri uurida ja jäädvustada?

-  Kuidas mõned toiduretseptid ajast aega rännates samaks jäävad, teised aga muutuvad?

-  Kuidas lavastada meeldejäävat söömaaega?

-  Kuidas tõlgendada toidupärandit ja kombineerida traditsiooni uuendustega?

-  Millist rolli mängib toit pärandturismis?

-  Milliseid lugusid räägivad meile perekonna toidupärandist vanad esemed ja fotod?

 

Sihtgrupp:  

kohaliku elu edendajad

kultuuri- ja haridustöötajad

toitlustusettevõtjad

toitlustusasutuste töötajad                                               

turismikorraldajad

toitumisnõustajad

terviseedendajad

toidublogijad

kodu-uurijad

 

Toimumisaeg ja -koht:

8. juuni (11.00 – 18.00) – Rahvakultuuri Keskus (J. Vilmsi 55, Tallinn)

9. juuni (10.00 – 16.15) – Eesti Vabaõhumuuseum (Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn)        

 

Koostööpartnerid:

Tartu Ülikool

SA Eesti Vabaõhumuuseum

 

Koolitajad:  

Ester Bardone (Tartu Ülikooli etnoloogia lektor)

Ülle Jukk (toidukirjutaja ja blogi „Tiramisust ja Fata Morganast“ autor, Jõgevamaa koostöökoja kohaliku toidu spetsialist)

Pille Petersoo (sotsioloog ja toidublogi „Nami-Nami“ eestvedaja)

Anneli Banner (Eesti Vabaõhumuuseumi aianduskuraator-teadur)

Laivi Mesikäpp (MTÜ Eesti Maaturism, Eesti Toidutee projektijuht, Tervise Maitsed OÜ nõustaja)

 

NB! Koolitusel osalejatel palume kaasa võtta mõne oma perekonna toiduvalmistamist, söömist või toitu kujutava foto või mõne toiduga seotud eseme (nt vanaema vorstilehter) või meenutada mõnda oma pere või suguvõsa lugu, mis seostub toiduteo või söögiga

 

Kursuse tasu

59 eurot (8.-9.06) Hind sisaldab loenguid, kohvipause ja lõunasööke, Vabaõhumuuseumi

                          piletit ja seto toidu õpituba.

27 eurot (8.06) Hind sisaldab loenguid, kohvipausi ja lõunasööki.

 

Registreerumine:

5. juunini Rahvakultuuri Keskuse kodulehel, telefonil 600 9291 või e-posti aadressil                           

 

NB! Kui soovite osaleda vaid koolituse esimesel päeval, kirjutage arve maksja nime lahtrisse "8. juuni".

 

Kursuse läbiviimist toetab kultuuriministeerium.

 

Eelmise koolituse muljeid saad lugeda siit.

 

Täiendav info: Kristi Grünberg (600 9177, )

 

docx Tunniplaan (.docx 89,7Kb), docx Õppekava (.docx 93,1Kb).
Viimati uuendatud 2. juunil 2016


Eesnimi:
Perekonnanimi:*
Maakond:
Töökoht:
Amet:
Telefon:*
E-post:*
Arve maksja nimi:
Maksja täielik postiaadress:
Soovin öömaja:

Tutvustus
Arendus- ja koolitusosakond Toetusprogrammide osakond Rahvakultuuri osakond
Vaimse kultuuripärandi osakond Dokumendiregister

Programmid
Toetusprogrammid
Taotlemise ABC
Aruandluse ABC
Toetuste jagamise üldpõhimõtted
Rahvakultuuri Keskuse logod

Koolitused
Vaimne kultuuripärand Kultuurikorraldus ja kultuuripoliitika Psühholoogia Jutukool Käsitöö
Koori- ja pillimuusika Rahvatants Näitekunst Muuseum Toidukultuur

Kontaktid
Rahvakultuuri Keskus  
Aadress: J.Vilmsi 55, Tallinn 10147
Kontakttelefon: +372 600 9291
E-post:


Kodulehe tegemine aara.ee

Toit on osa kultuurist. See, mida me sööme, milliseid maitseid me eelistame, kuidas me toitu valmistame ja ka see, kellega me sööme on kõik osa toidukultuurist, mida me sageli igapäevaselt endale ei teadvusta. Sellel koolitusel pöörame tähelepanu toidukultuuri erinevatele aspektidele, toidust mõtlemise, selle uurimise, vahendamise ja turustamise võimalustele. Tutvume taluaianduse ajalooga ja valmistame seto pärandtoitu. Otsime vastuseid järgmistele küsimustele: - Miks on vaja toidukultuuri uurida ja jäädvustada? - Kuidas mõned toiduretseptid ajast aega rännates samaks jäävad, teised aga muutuvad? - Kuidas lavastada meeldejäävat söömaaega? - Kuidas tõlgendada toidupärandit ja kombineerida traditsiooni uuendustega? - Millist rolli mängib toit pärandturismis? - Milliseid lugusid räägivad meile perekonna toidupärandist vanad esemed ja fotod? Sihtgrupp : kohaliku elu edendajad kultuuri- ja haridustöötajad toitlustusettevõtjad toitlustusasutuste töötajad turismikorraldajad toitumisnõustajad terviseedendajad toidublogijad kodu-uurijad Toimumisaeg ja -koht : 8. juuni (11. 00 – 18. 00) – Rahvakultuuri Keskus (J. Vilmsi 55, Tallinn) 9. juuni (10. 00 – 16. 15) – Eesti Vabaõhumuuseum (Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn) Koostööpartnerid: Tartu Ülikool SA Eesti Vabaõhumuuseum Koolitajad: Ester Bardone (Tartu Ülikooli etnoloogia lektor) Ülle Jukk (toidukirjutaja ja blogi „ Tiramisust ja Fata Morganast “ autor, Jõgevamaa koostöökoja kohaliku toidu spetsialist) Pille Petersoo (sotsioloog ja toidublogi „ Nami-Nami “ eestvedaja) Anneli Banner (Eesti Vabaõhumuuseumi aianduskuraator-teadur) Laivi Mesikäpp (MTÜ Eesti Maaturism, Eesti Toidutee projektijuht, Tervise Maitsed OÜ nõustaja) NB! Koolitusel osalejatel palume kaasa võtta mõne oma perekonna toiduvalmistamist, söömist või toitu kujutava foto või mõne toiduga seotud eseme (nt vanaema vorstilehter) või meenutada mõnda oma pere või suguvõsa lugu , mis seostub toiduteo või söögiga Kursuse tp;       piletit ja seto toidu õpituba. 27 eurot (8. 06) Hind sisaldab loenguid, kohvipausi ja lõunasööki.   Registreerumine : 5. juunini Rahvakultuuri Keskuse kodulehel, telefonil 600 9291 või e-posti aadressil                            kesk[no-Smpam)us@rahvakultuur.ee   NB! Kui soovite osaleda vaid koolituse esimesel päeval, kirjutage arve maksja nime lahtrisse "8. juuni".   Kursuse läbiviimist toetab kultuuriministeerium.   Eelmise koolituse muljeid saad lugeda  siit.   Täiendav info : Kristi Grünberg (600 9177,  kris[no-Smpam)ti.grynberg@rahvakultuur. ee )  

8. -9. juunil 2016. a Tallinnas Toidukultuuri koolitus

Rahvakultuuri Keskus  | J.Vilmsi 55, Tallinn 10147 | Tel +372 600 9291 |