Uudised      Logod      Siseveeb      Kontakt      

Toidukultuuri kursus

Sisu : Toidukultuur: uurimine, populariseerimine ja vahendamine Kohaliku toidu väärtustamine ja lavastamine: sündmused ja elamused Koduste toiduvalmistamistehnoloogiate ja toidukultuuri muutumine XIX-XX sajandil Toit loomemajanduse, pärandturismi, traditsioonidel põhineva ettevõtluse osana Kokaraamatud ja meedia toidukultuuri kujundajatena Toidublogid ja elustiil Sihtgrupp: kohaliku elu edendajad kultuur i- ja haridustöötajad turismikorraldajad kodu-uurijad Toimumisaeg ja -koht: 8. juuni (11. 00 – 16. 45) – Rahva kultuur i Keskus (J. Vilmsi 55, Tallinn) 9. juuni (10. 00 – 16. 25) – Eesti Vabaõhumuuseum (Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn) Koostööpartnerid : Tartu Ülikool SA Eesti Vabaõhumuuseum Koolitajad : Ester Bardone (Tartu Ülikooli etnoloogia teadur) Ülle Jukk (toidukirjutaja ja blogi „ Tiramisust ja Fata Morganast “ autor) Maret Tamjärv (Eesti Vabaõhumuuseumi teadussekretär) Elvi Nassar (Eesti Vabaõhumuuseumi peavarahoidja) Kadri Karu (MTÜ Piiri Köök ) Triinu Guerrin (MTÜ Piiri Köök ) Koolituse hind : 55 eurot (hind sisaldab loenguid, kohvipause ja lõunasööke, Vabaõhumuuseumi piletit, giiditasu ja setu toidu õpituba ) NB! Koolitusel osalejatel palume kaasa võtta mõne toiduvalmistamist, einestamist ja/või toitu kujutava foto. Registreerumine : grupp on komplekteeritud Täiendav info: Kristi Grünberg (600 9177, kris[no-Smpam)ti. grynberg@

Toidukultuuri kursus

Toit on osa kultuurist. See, mida me sööme, milliseid maitseid me eelistame, kuidas me toitu valmistame ja ka see, kellega me sööme on kõik osa toidukultuurist, mida me sageli igapäevaselt endale ei teadvusta.

Sellel koolitusel pöörame tähelepanu toidukultuuri erinevatele aspektidele, toidust mõtlemise, selle uurimise, vahendamise ja turustamise võimalustele. Tutvume koduse toiduvalmistamisega Eesti külas 19.-20. sajandil ja teeme traditsioonilisi setu toite.

Toidukultuuri kursus

 

Sisu:

Toidukultuur: uurimine, populariseerimine ja vahendamine

Kohaliku toidu väärtustamine ja lavastamine: sündmused ja elamused

Koduste toiduvalmistamistehnoloogiate ja toidukultuuri muutumine XIX-XX sajandil

Toit loomemajanduse, pärandturismi, traditsioonidel põhineva ettevõtluse osana 

Kokaraamatud ja meedia toidukultuuri kujundajatena

Toidublogid ja elustiil

 

 

 

Sihtgrupp:

kohaliku elu edendajad

kultuuri- ja haridustöötajad                                               

turismikorraldajad

kodu-uurijad

 

Toimumisaeg ja -koht:  

8. juuni (11.00 – 16.45) – Rahvakultuuri Keskus (J. Vilmsi 55, Tallinn)

9. juuni (10.00 – 16.25) – Eesti Vabaõhumuuseum (Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn)

 

Koostööpartnerid:

Tartu Ülikool

SA Eesti Vabaõhumuuseum

 

Koolitajad:

Ester Bardone (Tartu Ülikooli etnoloogia teadur)

Ülle Jukk (toidukirjutaja ja blogi „Tiramisust ja Fata Morganast“ autor)

Maret Tamjärv (Eesti Vabaõhumuuseumi teadussekretär)

Elvi Nassar (Eesti Vabaõhumuuseumi peavarahoidja)

Kadri Karu (MTÜ Piiri Köök)

Triinu Guerrin (MTÜ Piiri Köök)

 

Koolituse hind:

55 eurot (hind sisaldab loenguid, kohvipause ja lõunasööke, Vabaõhumuuseumi piletit, giiditasu ja setu toidu õpituba)

 

NB! Koolitusel osalejatel palume kaasa võtta mõne toiduvalmistamist, einestamist ja/või toitu kujutava foto.

 

Registreerumine: grupp on komplekteeritud

                                                        

Täiendav info: Kristi Grünberg (600 9177, )

 

Kursuse läbiviimist toetab kultuuriministeerium.

 

 

 

docx Õppekava (.docx 91,2Kb), docx Tunniplaan (.docx 88,3Kb).
Viimati uuendatud 4. juunil 2015
Toidukultuuri kursus
Detsember 2017
ETKNRLP
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Tutvustus
Arendus- ja koolitusosakond Toetusprogrammide osakond Rahvakultuuri osakond
Vaimse kultuuripärandi osakond Dokumendiregister

Programmid
Toetusprogrammid
Taotlemise ABC
Aruandluse ABC
Toetuste jagamise üldpõhimõtted
Rahvakultuuri Keskuse logod

Koolitused
Vaimne kultuuripärand Kultuurikorraldus ja kultuuripoliitika Psühholoogia Jutukool Käsitöö
Koori- ja pillimuusika Rahvatants Näitekunst Muuseum Toidukultuur

Kontaktid
Rahvakultuuri Keskus  
Aadress: J.Vilmsi 55, Tallinn 10147
Kontakttelefon: +372 600 9291
E-post:


Kodulehe tegemine aara.ee

Sisu : Toidukultuur: uurimine, populariseerimine ja vahendamine Kohaliku toidu väärtustamine ja lavastamine: sündmused ja elamused Koduste toiduvalmistamistehnoloogiate ja toidukultuuri muutumine XIX-XX sajandil Toit loomemajanduse, pärandturismi, traditsioonidel põhineva ettevõtluse osana Kokaraamatud ja meedia toidukultuuri kujundajatena Toidublogid ja elustiil Sihtgrupp: kohaliku elu edendajad kultuur i- ja haridustöötajad turismikorraldajad kodu-uurijad Toimumisaeg ja -koht: 8. juuni (11. 00 – 16. 45) – Rahva kultuur i Keskus (J. Vilmsi 55, Tallinn) 9. juuni (10. 00 – 16. 25) – Eesti Vabaõhumuuseum (Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn) Koostööpartnerid : Tartu Ülikool SA Eesti Vabaõhumuuseum Koolitajad : Ester Bardone (Tartu Ülikooli etnoloogia teadur) Ülle Jukk (toidukirjutaja ja blogi „ Tiramisust ja Fata Morganast “ autor) Maret Tamjärv (Eesti Vabaõhumuuseumi teadussekretär) Elvi Nassar (Eesti Vabaõhumuuseumi peavarahoidja) Kadri Karu (MTÜ Piiri Köök ) Triinu Guerrin (MTÜ Piiri Köök ) Koolituse hind : 55 eurot (hind sisaldab loenguid, kohvipause ja lõunasööke, Vabaõhumuuseumi piletit, giiditasu ja setu toidu õpituba ) NB! Koolitusel osalejatel palume kaasa võtta mõne toiduvalmistamist, einestamist ja/või toitu kujutava foto. Registreerumine : grupp on komplekteeritud Täiendav info: Kristi Grünberg (600 9177, kris[no-Smpam)ti. grynberg@rahvakultuur.ee ) Kursuse läbiviimist toetab kultuuriministeerium.ohvipause ja lõunasööke, Vabaõhumuuseumi piletit, giiditasu ja setu toidu õpituba )   NB! Koolitusel osalejatel palume kaasa võtta mõne toiduvalmistamist, einestamist ja/või toitu kujutava foto.   Registreerumine : grupp on komplekteeritud                                                            Täiendav info: Kristi Grünberg (600 9177, kris[no-Smpam)ti. grynberg@rahvakultuur.ee )   Kursuse läbiviimist toetab kultuuriministeerium.      

Toit on osa kultuurist. See, mida me sööme, milliseid maitseid me eelistame, kuidas me toitu valmistame ja ka see, kellega me sööme on kõik osa toidukultuurist, mida me sageli igapäevaselt endale ei teadvusta. Sellel koolitusel pöörame tähelepanu toidukultuuri erinevatele aspektidele, toidust mõtlemise, selle uurimise, vahendamise ja turustamise võimalustele. Tutvume koduse toiduvalmistamisega Eesti külas 19. -20. sajandil ja teeme traditsioonilisi setu toite. Toidukultuuri kursus

Rahvakultuuri Keskus  | J.Vilmsi 55, Tallinn 10147 | Tel +372 600 9291 |