Uudised      Logod      Siseveeb      Kontakt      

Valmis Rahvakultuuri Keskuse kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks!

Süldil on olnud küllaltki tähtis koht eestlaste traditsioonilisel toidulaual. Sülti on tehtud jõuludeks, pulmadeks, matusteks ning muidugi ka juubeliteks. Rahvakultuuri Keskus soovis teha Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ühise sissekande Eesti vaimse kultuuripärandi nimistusse – „Süldi keetmine ja söömine Eestis“. Sült on kahtlemata vaimne kultuuripärand – tuttav kõigile ja põlvkondadeüleselt hinnatud. Sissekande koostamise kaudu soovis Rahvakultuuri Keskus korjata laiapõhjalist infot süldi valmistamise, söömise ning säilitamisest traditsioonidest üle Eesti. Süldi valmistamise ja söömisega seotud teadmiste kogumiseks sai koostatud küsimustik, millele Rahvakultuuri Keskus ootas vastuseid jaanuari lõpuni 2018 nii posti kui ka e-kirja teel, samuti oli võimalus vastata ka internetis täidetava vormi kaudu. Keskusele saatis vastused 210 tubli eesti süldisõpra. Valminud sissekandes peegeldub süldi roll eesti inimese toidulaual nii hetkel, minevikus kui ka tulevikus. Asjaolu, et nii rohkelt inimesi süldi teema kõnetab näitab, et seda toitu peetakse omaseks ja heaks, vaimseks kultuuripärandiks. Meil on suur rõõm kingitus lõpuks üle anda. Sissekandega saab tutvuda igaüks SIIN. Kogutud süldilood ja -õpetused on leitavad sissekande lisadest. Soovime kodumaale palju õnne ja lookas lauda!

Valmis Rahvakultuuri Keskuse kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks!

1. juunil 2018

Värskeim sissekanne Eesti vaimse kultuuripärandi nimistusse, „Süldi valmistamine ja söömine Eestis“ valmis koostöös Rahvakultuuri Keskuse töötajate ja paljude eestimaalaste vahel.

Valmis Rahvakultuuri Keskuse kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks!

 

Süldil on olnud küllaltki tähtis koht eestlaste traditsioonilisel toidulaual. Sülti on tehtud jõuludeks, pulmadeks, matusteks ning muidugi ka juubeliteks. Rahvakultuuri Keskus soovis teha Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ühise sissekande Eesti vaimse kultuuripärandi nimistusse – „Süldi keetmine ja söömine Eestis“. Sült on kahtlemata vaimne kultuuripärand – tuttav kõigile ja põlvkondadeüleselt hinnatud. 

 

Sissekande koostamise kaudu soovis Rahvakultuuri Keskus korjata laiapõhjalist infot süldi valmistamise, söömise ning säilitamisest traditsioonidest üle Eesti. Süldi valmistamise ja söömisega seotud teadmiste kogumiseks sai koostatud küsimustik, millele Rahvakultuuri Keskus ootas vastuseid jaanuari lõpuni 2018 nii posti kui ka e-kirja teel, samuti oli võimalus vastata ka internetis täidetava vormi kaudu. Keskusele saatis vastused 210 tubli eesti süldisõpra. Valminud sissekandes peegeldub süldi roll eesti inimese toidulaual nii hetkel, minevikus kui ka tulevikus. Asjaolu, et nii rohkelt inimesi süldi teema kõnetab näitab, et seda toitu peetakse omaseks ja heaks, vaimseks kultuuripärandiks. 

 

Meil on suur rõõm kingitus lõpuks üle anda. Sissekandega saab tutvuda igaüks SIIN. Kogutud süldilood ja -õpetused on leitavad sissekande lisadest.

 

 

Soovime kodumaale palju õnne ja lookas lauda!

Viimati uuendatud 1. juunil 2018
Valmis Rahvakultuuri Keskuse kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks!
August 2018
ETKNRLP
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tutvustus
Arendus- ja koolitusosakond Toetusprogrammide osakond Rahvakultuuri osakond
Vaimse kultuuripärandi osakond Dokumendiregister

Programmid
Toetusprogrammid
Taotlemise ABC
Aruandluse ABC
Toetuste jagamise üldpõhimõtted
Rahvakultuuri Keskuse logod

Koolitused
Vaimne kultuuripärand Kultuurikorraldus ja kultuuripoliitika Psühholoogia Jutukool Käsitöö
Koori- ja pillimuusika Rahvatants Näitekunst Muuseum Toidukultuur

Kontaktid
Rahvakultuuri Keskus  
Aadress: J.Vilmsi 55, Tallinn 10147
Kontakttelefon: +372 600 9291
E-post:


Kodulehe tegemine aara.ee

Süldil on olnud küllaltki tähtis koht eestlaste traditsioonilisel toidulaual. Sülti on tehtud jõuludeks, pulmadeks, matusteks ning muidugi ka juubeliteks. Rahvakultuuri Keskus soovis teha Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ühise sissekande Eesti vaimse kultuuripärandi nimistusse – „Süldi keetmine ja söömine Eestis“. Sült on kahtlemata vaimne kultuuripärand – tuttav kõigile ja põlvkondadeüleselt hinnatud. Sissekande koostamise kaudu soovis Rahvakultuuri Keskus korjata laiapõhjalist infot süldi valmistamise, söömise ning säilitamisest traditsioonidest üle Eesti. Süldi valmistamise ja söömisega seotud teadmiste kogumiseks sai koostatud küsimustik, millele Rahvakultuuri Keskus ootas vastuseid jaanuari lõpuni 2018 nii posti kui ka e-kirja teel, samuti oli võimalus vastata ka internetis täidetava vormi kaudu. Keskusele saatis vastused 210 tubli eesti süldisõpra. Valminud sissekandes peegeldub süldi roll eesti inimese toidulaual nii hetkel, minevikus kui ka tulevikus. Asjaolu, et nii rohkelt inimesi süldi teema kõnetab näitab, et seda toitu peetakse omaseks ja heaks, vaimseks kultuuripärandiks. Meil on suur rõõm kingitus lõpuks üle anda. Sissekandega saab tutvuda igaüks SIIN. Kogutud süldilood ja -õpetused on leitavad sissekande lisadest. Soovime kodumaale palju õnne ja lookas lauda!

Värskeim sissekanne Eesti vaimse kultuuripärandi nimistusse, „Süldi valmistamine ja söömine Eestis“ valmis koostöös Rahvakultuuri Keskuse töötajate ja paljude eestimaalaste vahel. Valmis Rahvakultuuri Keskuse kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks!

Rahvakultuuri Keskus  | J.Vilmsi 55, Tallinn 10147 | Tel +372 600 9291 |