Silvi on toitlustusvaldkonna õpetaja kutsekoolis ja tema hobiks on isiklik talumajapidamine. Ta oskab teha traditsioonilisi talusööke, sh ka sõira. Silvi peab lugu traditsioonilistest toiduvalmistamise viisidest. Põhilise tooraine (sealiha, piim, koor, või, munad, köögiviljad) toiduks kasvatab ja toodab ise.
Mille poolest on sõira tegemine Silvi jaoks oluline, ütleb Silvi ise: "Sõir tuli minu ellu siis kui kadusid piimäpuki', see tähendab ühelehmapidajad ei saanud enam piima piimakombinaatidesse müüa. Selline muudatus sundis otsima lahendusi ja pöörduma esivanemate toiduvalmistamise viiside juurde. Teine oluline põhjus on naturaalse toidu puhas maitse, see on nauding, mille nimel tasub pingutada. Tähtis on kindlasti see moment, et minu kolm last on õppinud hindama sõira ja kasutama sõira teiste toitude valmistamisel. Positiivse „laengu" saan kindlasti koolist kui õpilased on avastanud, et lisaks burgeritele ja muule sellisele on lihtsast ja kohalikust toorainest võimalik valmistada hõrgutavaid roogasid."
Sõira ja söögialaseid teadmisi jagab Silvi koolis õppuritele, korraldab täiskasvanutele toiduvalmistamise kursusi sh pärandtoiduga seonduvaid koolitusi. Perele ja külalistele pakub ikka ehedat talutoitu. Toiduvalmistamise õpetamine on tema töö ja hobi.